Nākotnes Saules enerģijas izmantošana: nulles emisijas ēkas un ilgtspējīga attīstība (16. oktobrī, 2018)

Nākotnes Saules enerģijas izmantošana: nulles emisijas ēkas un ilgtspējīga attīstība (16. oktobrī, 2018)

16.10.2018. Off By PhD School Administration

Doktorantūras skola “Zemes resursi un to ilgtspējīga izmantošana”, 2018. gada 16. oktobrī aicina interesentus un doktorantūras skolas dalībniekus apmeklēt  lektora Denisa Cuku vieslekciju “Nākotnes Saules enerģijas izmantošana: nulles emisijas ēkas un ilgtspējīga attīstība”.

Lekcijas valoda: angļu valoda.

Deniss Cuku runā par iekšējo pilnveidi, garīgo produktivitāti, veselību un ilgtspējīgu attīstību. Viņš ir “Mosaic Family of Companies” dibinātājs. Uzņēmējdarbībai kā vienotam kopumam jāienes pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā. “Normal is Broken” princips uzsver, ka cilvēku vērtībām, vides ilgtspējai un personīgajai laimei ir nozīmīgāka loma kā kapitāla uzkrāšanai.

Deniss ir inženieris-mehāniķis ar pieredzi urbšanas iekārtu projektēšanā un ir “Oil Country Engineering” prezidents. Tomēr Denisa kaislība ir ilgtspējīgu ēku dizains. “The Mosaic Centre for Conscious Community and Commerce” ir viens no Denisa projektiem, kura vīzija ir kļūt par ilgtspējīgāko ēku Edmontonā .

Inženieris mēdz slēgt savu biroju uz vairākām dienām, lai darbinieki varētu brīvprātīgi piedalīties talkās, kas veltītas humānisma vajadzībām. Deniss uzskata, ka altruisms palīdzēs sabiedrībai adaptēties strauji mainīgajai pasaulei.

Šajā straujo pārmaiņu laikā jārada jaunas, veselīgas darba vietas, skolas, kopienas un valdības, kas spētu plaukt, ne tikai izdzīvot.

Deniss Cuku viesosies Latvijā tikai trīs dienas ar mērķi veicināt uzņemējdarbību starp Kanādas un Baltijas valstīm. Šajā vizītē viņš sniegs tikai vienu interesentiem atvērtu lekciju, kas notiks 16. oktobrī no 10:30 līdz 12:00 LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra 106. auditorijā.

D. Cuku dzīves gājums angļu valodā pieejams šeit.