Pievienojies Eiropas ilgtspējīgas attīstības studiju un pētniecības skolas doktorantūras sadarbības programmai ilgtspējīgas attīstības pētniecības jomā

Pievienojies Eiropas ilgtspējīgas attīstības studiju un pētniecības skolas doktorantūras sadarbības programmai ilgtspējīgas attīstības pētniecības jomā

Eiropas ilgtspējības studiju un pētniecības skolai (ESSSR) un Starpuniversitāšu ilgtspējīgas attīstības pētniecības programmai (the Inter-University Sustainable Development Research Programme (IUSDRP)) ir viena no galvenām lomam zinātnisko publikāciju ilgtspējīgas attīstības jomā.

ESSSR un IUSDRP pētnieku grupās piedalās vairāk nekā 200 universitātes no vairāk nekā 70 valstīm. Tās veic dažādus pētniecības projektus un pētījumus par ilgtspējīgas attīstības teoriju un praksi. Grupu pētījumu rezultāti un devumi katru gadu tiek publicēti pasaules vadošajās recenzēto grāmatu sērijās Springer, kā arī publicēti citos zinātniskos žurnālos. ESSSR un IUSDRP vada visu laiku lielāko redakcionālo ilgtspējīgas attīstības projektu “ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu enciklopēdija”, kurā jau ir piedalījušies vairāk nekā 2000 autori.  Dažas jaunākās publikācijas var brīvi lejupielādēt IUSDRP koplietošanas mapē.

ESSSR un IUSDRP uzskata, ka augsta līmeņa doktorantu apmācība ir viens no būtiskākajiem soļiem ilgtspējīgas attīstības veicināšanā, tāpēc ESSSR organizācija ir uzsākusi “ESSSR doktorantūras sadarbības programmu ilgtspējīgas attīstības pētniecībā (the ESSSR Cooperative Doctoral Programme on Sustainable Development Research)”. Programma ir paredzēta doktorantiem, kuri:

  • veic pētījumus ilgtspējīgas attīstības jomā,
  • savu pētījumu attīstībai būtu nepieciešama ESSSR sniegtā papildus apmācībā, piemēram, semināri par pētniecības ētiku, statistiku, kvantitatīvām metodēm utt.
  • var sniegt ieguldījumu ESSSR publikācijās.

Izmantojot “praktisku pieeju”, izvēlētie kandidāti tiks iepazīstināti ar komandas darbu un zinātniskās publicēšanas operatīvajiem aspektiem. Dalība “ESSSR doktorantūras sadarbības programmā ilgtspējīgas attīstības pētniecībā” ir bez maksas, taču tiek veikts kandidātu atlase.

Izvēles priekšnoteikumi:

  • labas angļu valodas prasmes,
  • kandidāti jau ir uzņemti doktorantūrā akreditētā augstākās izglītības iestādē.

Dalībai programmā ir nepieciešams nosūtīt CV ar pilnu kandidāta kontaktinformāciju un motivācijas vēstuli ar savu interešū pamatojumu pievienoties programmai “ESSSR doktorantūras sadarbības programmā ilgtspējīgas attīstības pētniecībā” ESSSR komandai un epastu: esssr@haw-hamburg.de

Pieteikšanās termiņš ir līdz 2021. gada 30. marts. Sīkāka informācija tiks apspriesta ar atlasītajiem kandidātiem.


Saites uz resursiem: